Gouda – Vier mannen aangehouden in woning met hennepdrogerij

De politie heeft dinsdagavond 15 maart vier Gouwenaren van 18, 23, 23 en 24 jaar aangehouden in een woning aan de Wielewaalstraat wegens het vervaardigen van drugs. Drie verdachten van 18, 23 en 24 jaar maken deel uit van de Goudse Top60.

De politie was met meerdere agenten naar de woning gegaan omdat daar een zeer sterke henneplucht werd geroken. Bij de woning bleek dat de gordijnen dicht zaten, maar het licht brandde en er werden stemmen vanuit de woning gehoord. Toen het licht in de woning werd gedoofd zijn agenten direct de woning binnengegaan. Vier mannen renden hierop de woning uit, maar werden al snel in de omgeving aangehouden.

In de woning werd een hennepdrogerij met henneptoppen aangetroffen. Aan het plafond in de woonkamer hingen twee droogrekken met meerdere lagen, met daarop een grote hoeveelheid henneptoppen, in totaal 16 kilo. Op de vloer lagen geknipte hennepplanten en hennepresten. In de badkamer hing eveneens een droogrek, zonder henneptoppen, maar op de grond lagen hennepresten. De politie heeft alle goederen en de henneptoppen en hennepresten in beslag genomen voor vernietiging. Daarnaast werden nog zes gripzakjes cocaïne in beslag genomen. De politie doet verder onderzoek.

Eerder die middag werd na stankoverlast een geripte hennepkwekerij aangetroffen aan de Kleine Johannesstraat in Gouda. Hier stonden 105 geripte kweekpotten en lag er nog een klein deel planten naast. Tevens werd de stroom illegaal afgenomen. Uit onderzoek is nog niet gebleken dat beide zaken met elkaar te maken hebben.