Goes – Gezocht – Groep oplichters met babbeltruc

De politie waarschuwt voor een specifieke babbeltruc-methode die onlangs weer is opgedoken. Mogelijk voeren de daders deze truc aan de lopende band uit door heel Nederland. De groep is misschien landelijk actief.

Omschrijving

Babbeltruc

De oplichtersclub is in ieder bij de HEMA in Goes in de Klokstraat actief geweest. Ze zoeken een slachtoffer uit waar ze de pincode bij afkijken. Daarna spreken ze de persoon aan om te zeggen dat diegene geld op de grond heeft laten vallen. Later spreken ze de persoon weer aan: dat het een vergissing was, dat het briefje van vijf euro toch van hen was en of de persoon het terug wil geven. Als het slachtoffer dan zijn portemonnee trekt om het  geld te pakken, wordt diegene gerold.

Daders

De daders in de HEMA in Goes waren een man en een vrouw. De man was stevig gebouwd en droeg een geruit overhemd. De vrouw heeft lang blond haar in een staart droeg een hoedje en had een vrij grote boezem en sprak gebrekkig Nederlands. Bij het pinnen bij de geldautomaat van de Rabobank aan de Van Doornestraat in Goes op maandag 19 juni zien we de mannelijke dader van de HEMA samen met een derde dader.

Vragen

  • Wie is nog meer slachtoffer geworden van deze babbeltruc?
  • Wie (her)kent dit trio ?

Zaaknummer

2017143917

Datum delict

19th June, 2017

Plaats delict

Goes

Signalement

Status

gezocht