Gezocht – Vrouw zwaar mishandeld in centrum Amsterdam

Laatste update: 25-04-2013 | 15:35 Zaaknummer: 2013054602 Datum delict: 06-03-2013 Plaats delict: Amsterdam Een gezellige avond met collega’s krijgt voor een 19-jarige vrouw aan het einde een grimmige wending. De vrouw wordt op de Zieseniskade, vlakbij het Leidseplein, ernstig mishandeld. De gezellige avond van de collega’s begon op dinsdagavond 5 maart. Met z’n vieren, drie […]

Laatste update: 25-04-2013 | 15:35
Zaaknummer: 2013054602
Datum delict: 06-03-2013
Plaats delict: Amsterdam

Een gezellige avond met collega’s krijgt voor een 19-jarige vrouw aan het einde een grimmige wending. De vrouw wordt op de Zieseniskade, vlakbij het Leidseplein, ernstig mishandeld.

De gezellige avond van de collega’s begon op dinsdagavond 5 maart. Met z’n vieren, drie vrouwen en één man, lopen ze rond 04:15 richting huis. Op de Zieseniskade, de straat tussen de Weteringsschans en de Lijnbaansgracht krijgt één van de vrouwen ‘Hey schatje’ naar haar hoofd geslingerd. Als een andere vrouw van het groepje een reactie geeft wordt haar de huid vol gescholden. Dan lijkt de boel gesust, maar niet veel later komt de man met twee andere mannen terug en geven de mannelijke collega een klap. De vrouw die al uitgescholden was springt er tussen en die wordt vervolgens met zoveel geweld tegen de grond gewerkt dat ze haar jukbeen breekt en een blauw oog, een kapotte lip en een hersenschudding op loopt.

Van het moment dat één van de verdachten in een auto stapt zijn beelden. De mannen vluchten vervolgens in die auto richting de Spiegelgracht, over de Museumbrug, richting het Rijksmuseum.

Met het slachtoffer gaat het nog steeds niet heel goed. Een verdikking in haar mond zou operatief verwijderd moeten worden, maar dar kan nog niet omdat het gebroken jukbeen nog niet is geheeld.

Het team dat deze zaak onderzoekt is op zoek naar personen die;

  • getuige zijn geweest of
  • informatie hebben over deze zware mishandeling;
  • de jongen (her)kennen al dan niet in combinatie met de vluchtauto
  • hett voertuig (her)kennen en weten wie de gebruiker/eigenaar is.

Herkent u de man op de beelden of de auto? Of was u getuige die avond? Laat het de politie Amsterdam weten via het tipformulier, via op 0900 – 88 44. Of anoniem als u anoniem wilt blijven via 0800 – 7000.

Video

Voor het bekijken van youtube video's moet u cookies accepteren. Of bekijk de video op youtube

Afbeeldingen