Gezocht – Sieraden gevonden in Hollandsche IJssel

Een 13-jarige jongen gaat begin december in IJsselstein vissen met zijn nieuwe vismagneet die hij van Sinterklaas heeft gekregen. Hij gooit zijn hengel uit in de Hollandsche IJssel en haalt tot zijn grote verbazing een schat aan sieraden en horloges uit het water. De politie zoekt de nog onbekende eigenaren van de aangetroffen spullen.

Omschrijving

Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld van 6 februari 2019. 

Dat gebeurt ter hoogte van het dierenasiel Rijpickerwaard. In totaal haalt hij een stuk of elf horloges, negen kettingen, oorbellen, ringen, armbanden en nog veel meer uit het water. Trots gaat hij ermee naar huis en laat het aan zijn vader zien. Ze denken allebei hetzelfde; dat het gedumpt is door inbrekers en brengen het naar de politie.

De politie hoopt door te achterhalen wie de eigenaren van de spullen zijn, gepleegde inbraken te kunnen oplossen.  Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd!

Vragen

Herkent u uw eigendom of weet u van wie de getoonde spullen zijn? Bel gratis de Opsporingstiplijn 0800-6070 of stuur het tipformulier in. 

Zaaknummer

2018352227

Datum delict

5th December, 2018

Plaats delict

IJsselstein

Signalement

Status

gezocht