Gezocht – Overval in woning na advertentie op Marktplaats

Laatste update: 23-10-2013 | 00:00 Zaaknummer: 2013221442 Plaats delict: Amsterdam en Almere Twee woningovervallen in Amsterdam en Almere, op respectievelijk 7 september en 13 augustus. De slachtoffers hebben afzonderlijk van elkaar sieraden op Marktplaats te koop gezet. Onder bedreiging van een vuurwapen moeten ze de sieraden, inclusief de echtheidscertificaten afstaan. De politie onderzoekt het verband […]

Laatste update: 23-10-2013 | 00:00
Zaaknummer: 2013221442
Plaats delict: Amsterdam en Almere

Twee woningovervallen in Amsterdam en Almere, op respectievelijk 7 september en 13 augustus. De slachtoffers hebben afzonderlijk van elkaar sieraden op Marktplaats te koop gezet. Onder bedreiging van een vuurwapen moeten ze de sieraden, inclusief de echtheidscertificaten afstaan. De politie onderzoekt het verband tussen beide voorvallen. Er is inmiddels één verdachte aangehouden en de politie is nog op zoek naar de sieraden.

Heeft u een tip over deze zaak? Laat het ons weten via het tipformulier

Amsterdam

Een 61-jarige man is zaterdag 7 september beroofd van een Rolex horloge en een gouden ring.

Het slachtoffer heeft de sieraden op Marktplaats te koop staan. Een potentiële koper komt vrijdag 6 september kijken. De man is geïnteresseerd en ze spreken af de volgende dag de koop af te ronden.
Als de koper zaterdagmiddag 7 september komt, blijkt hij andere bedoelingen te hebben. In de garage van de woning spuit hij van dichtbij een bijtende stof op de man en dwingt onder bedreiging van een vuurwapen, hem de sieraden af te geven.

Buit:

  • een horloge van het merk Rolex, type Submariner met doos en certificaat
  • een wit gouden ring met 1 karaat diamant

In deze zaak is op maandag 16 september een verdachte aangehouden. Het gaat om een 20-jarige man uit Almere.

Almere

Een 40-jarige man krijgt op dinsdag 13 augustus omstreeks 18.15 uur een telefoontje van een man, die geïntesseerd is in een horloge dat hij op Marktplaats te koop heeft staan. Als de man ’s avonds langs komt, bekijkt hij het horloge. Dan pakt hij een vuurwapen en eist het horloge.

Buit:

  • een horloge van het merk Breitling, type Chronomat evolution  

De politie heeft de volgende vragen:

  • Wie heeft de getoonde goederen in bezit ?
  • Wie weet waar deze goederen zijn ?
  • Wie kan ons meer vertellen over deze overvallen ?
  • Wie heeft enig informatie over deze zaken ?

Op dinsdag 22 oktober is deze zaak behandeld in het televisieprogramma ‘Opsporing Verzocht’ van de AVRO. Wilt U deze uitzending nog eens terugkijken, kijk dan via internet op ‘ Uitzending gemist’.

Afbeeldingen