Gezocht – Moord op Rachel Abelenda

Laatste update: 02-12-2013 | 10:37 Zaaknummer: 2013189572 Datum delict: 22-09-2013 Plaats delict: Tilburg Op zondagavond 22 september 2013 wordt er vlakbij de Heikantlaan een auto aangetroffen met daarin het levenloze lichaam van een vrouw. Een taxichauffeur alarmeert de hulpdiensten die helaas niets meer voor de jonge vrouw kunnen doen. Heeft u een tip over deze […]

Laatste update: 02-12-2013 | 10:37
Zaaknummer: 2013189572
Datum delict: 22-09-2013
Plaats delict: Tilburg

Op zondagavond 22 september 2013 wordt er vlakbij de Heikantlaan een auto aangetroffen met daarin het levenloze lichaam van een vrouw. Een taxichauffeur alarmeert de hulpdiensten die helaas niets meer voor de jonge vrouw kunnen doen.

Heeft u een tip over deze zaak? Laat het ons weten via het tipformulier Foto van het slachtoffer en haar vriend samen. De vriend is sinds de dood van de vrouw spoorloos

Het blijkt te gaan om de 20-jarige Rachel Abelenda. Ze komt op 13-jarige leeftijd vanuit Cuba naar nederland. De laatste periode van haar leven woonde ze in Tilburg met haar moeder, stiefvader en broers. In 2010 krijgt ze een relatie met de van oorsprong Irakese Shuwan. Ze leren elkaar kennen op school en Shuwan trekt al snel in bij Rachel en haar familie. Hun relatie verloopt moeizaam. Vooral in de periode voor Rachel’s dood heben ze veel ruzie. Met name over wat Rachel wel en vooral NIET mag. Ze mag bijvoorbeeld niet alleen weg en hij houdt constant haar mobiele telefoon in de gaten. 

In de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 september zijn ze bij een vriendin van Rachel in een flat aan de Schutsboomhof in Tilburg.  Ook daar krijgen ze weer ruzie. Ze verlaten de flat want Rachel wil naar huis toe. Haar vriend, Shuwan, zou haar met de Daewoo naar huis brengen. Maar uit een later telefoongesprek tussen Rachel en een vriendin blijkt dat ze niet op de route naar het ouderlijk huis in Tilburg rijden.

Drie uur later wordt Rachel gevonden door een taxichauffeur. Ze zit in de auto die met draaiende motor bij een bushalte staat. Ze zit nog in de autogordel op de passagierstoel. Deze omstandigheden zijn zo verdacht dat de politie uitgaat van een misdrijf. Er is natuurlijk één persoon die meer weet over wat er de laatste uren voor haar dood is gebeurd en dat is haar vriend Shuwan. Echter is hij sinds zondagavond 22 september 2013 spoorloos verdwenen.

Shuwan kwam in 2007 uit Irak naar Nederland. Zijn omgeving kende hemt als Shuwan, maar de politie denkt dat dit niet zijn echte naam is. Hij gebruikte waarschijnlijk meerdere identiteiten. 

De grijze Daewoo Matiz had rechtsachter een vrij grote deuk en in de voorruit aan de bestuurderskant zat een scheur.

Vragen

– Wie heeft er meer informatie over Shuwan of over de andere identiteiten die hij ook gebruikte?

– Wie heeft de Daewoo Matiz op zondag 22 september 2013 tussen 21.00 uur en 23.45 uur zien rijden?

 

Signalement

verdachte

lichtgetinte man: 25-30 jaar
kort zwart haar:

Afbeeldingen

Gerelateerde berichten