Gezocht – Moord op Geert de Lie

Laatste update: 18-06-2013 | 00:19 Datum delict: 28-10-2011 Plaats delict: Erwetegem, Belgie Op 28 oktober 2011 wordt de 44-jarige motorhandelaar Geert de Lie bij zijn huis in het bijzijn van zijn vrouw in koelen bloede doodgeschoten. Geert en zijn vrouw werken die dag achter hun huis in Erwetegem (België), vlakbij Zottegem. Rond 15.00 uur rijdt een […]

Laatste update: 18-06-2013 | 00:19
Datum delict: 28-10-2011
Plaats delict: Erwetegem, Belgie

Op 28 oktober 2011 wordt de 44-jarige motorhandelaar Geert de Lie bij zijn huis in het bijzijn van zijn vrouw in koelen bloede doodgeschoten.

Geert en zijn vrouw werken die dag achter hun huis in Erwetegem (België), vlakbij Zottegem. Rond 15.00 uur rijdt een ouder model Volkswagen Golf type 4 de parkeerplaats op. Een man stapt uit en vraagt om een bepaald soort bougies. Als Geerts vrouw kort daarop met de gevraagde bougies terugkomt bij de poort, staan er opeens twee mannen. De eerste man zegt te zullen betalen, maar in plaats van geld haalt hij een vuurwapen te voorschijn. Geert wil haar helpen, maar wordt zonder pardon doodgeschoten. De daders springen hierna in hun auto en rijden weg richting Zottegem.

De politie gaat er vanuit dat de moordenaars van Geert de Lie uit Nederland komen. Beide daders spraken namelijk met een duidelijk Nederlands accent. Daarnaast zou hun auto een Nederlands kenteken hebben en zou volgens diverse getuigen na de moord weggereden zijn in de richting van de Nederlandse grens. De politie denkt deze auto inmiddels gevonden te hebben.

Over het motief van deze moord tast de politie nog in het duister.

Dinsdagavond 18 juni om 21.30 uur wordt in Opsporing Verzocht aandacht aan deze zaak besteed.

Vragen

Weet u,  aan de hand van de compositietekeningen en/of de signalementen, mogelijk in combinatie met de Volkswagen Golf type 4,  wie de daders zijn?

Weet u meer over deze zaak en heeft u nog niet met de politie gesproken?

Signalement

Verdachte 1 (vermoedelijke schutter)

tussen de 25 en 30 jaar oud
ongeveer 1.70 meter lang
donker getint
fijne kin
droeg een zwarte rastamuts

Verdachte 2

tussen de 25 en 30 jaar oud
ongeveer 1.85 meter lang
donker getint
zware lichaamsbouw
dikke neus
donkere, diepliggende ogen
droeg een donkere honkbalpet en hij had een schoudertas bij zich

Afbeeldingen