Gezocht – Gestolen fietsen zoeken eigenaar

Een fietsendief keek donderdagmiddag raar op toen niet de koper van een gestolen fiets, maar agenten voor zijn deur stonden. Die hielden de 47-jarige Rotterdammer aan en herenigden de dure fiets met de eigenaar. In een huis aan de Van Malsenstraat vonden agenten nog meer gestolen fietsen waarvan de eigenaar wordt gezocht.

Omschrijving

De eigenaar herkende zijn gestolen fiets op Markplaats. Hij deed aangifte van diefstal en maakte een afspraak voor de ‘koop’. Niet hij, maar de politie stond vervolgens aan de deur van de verdachte. Toen deze de gestolen fiets liet zien, werd hij aangehouden op verdenking van heling. En daar bleef het niet bij. Verder onderzoek leidde naar een huis aan de Van Malsenstraat, waar nog eens acht dure rijwielen stonden.

Vragen

Van drie van de negen aangetroffen fietsen is de eigenaar achterhaald. Van zes nog niet. Het zijn fietsen die door hun opvallende uiterlijk makkelijk herkenbaar zijn. Herkent u uw eigendom of weet u van wie één van de getoonde fietsen is? Bel dan 0900-8844 en vraag naar Team ‘Veel Voorkomende Criminaliteit’ van basisteam-centrum of maak gebruik van het tipformulier.

Doe altijd aangifte van fietsendiefstal. Dat kan online via politie.nl, telefonisch via 0900-8844, of op een politiebureau. Alleen bij aangifte wordt uw fiets opgenomen in een fietsdiefstalregister. Hoe meer aangiftes, hoe onaantrekkelijker stelen en doorverkopen van fietsen wordt. Meer informatie over (het voorkomen van) fietsendiefstal vindt u hier.

Zaaknummer

2018198538

Signalement

Status

gezocht