Gezocht – Dure oldtimers

Laatste update: 14-07-2014 | 13:44 Zaaknummer: Oldtimers Datum delict: 28-01-2014 Plaats delict: Koningsbosch, Arensgenhout, Vlodrop en Peer (BE) De politie is op zoek naar de eigenaren van zeven kostbare oldtimers die begin dit jaar zijn aangetroffen bij een onderzoek van de Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland. Het gaat om zes auto's van de merken Porsche en Mercedes […]

Laatste update: 14-07-2014 | 13:44
Zaaknummer: Oldtimers
Datum delict: 28-01-2014
Plaats delict: Koningsbosch, Arensgenhout, Vlodrop en Peer (BE)

De politie is op zoek naar de eigenaren van zeven kostbare oldtimers die begin dit jaar zijn aangetroffen bij een onderzoek van de Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland. Het gaat om zes auto's van de merken Porsche en Mercedes en een motor van het merk Indian. De oldtimers kwamen eind januari aan het licht bij doorzoekingen in loodsen in Koningsbosch, Arensgenhout, Vlodrop en het Belgische Peer.

Heeft u een tip over deze zaak? Laat het ons weten via het tipformulier Mercedes 190 SL, kleur blauw

De oldtimers zijn omgekat waardoor de politie de originele chassisnummers niet meer aantrof. Dit maakt het uitermate complex om de rechtmatige eigenaren te traceren. De Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland (BRZN) kon een aantal oldtimers inmiddels terugbrengen bij de rechtmatige eigenaar, waaronder een Porsche die 8 jaar geleden in het Duitse Mayen werd gestolen. Uit het onderzoek komt naar voren dat de oldtimers de afgelopen vijftien jaar ontvreemd werden in België, Luxemburg, Duitsland of Nederland. De recherche houdt er dan ook rekening mee dat deze zeven voertuigen, waarvan de eigenaar nog onbekend is, ook in een dergelijk tijdsbestek en vanaf vergelijkbare locaties ontvreemd kunnen zijn.

Tijdens het onderzoek van de recherche zijn eind januari drie verdachten aangehouden in Koningsbosch en Arensgenhout. Het gaat om een 46-jarige man uit Koningsbosch, en een 69-jarige man uit Arensgenhout en zijn vrouw. Zij zijn inmiddels in vrijheid, maar blijven verdachten in dit onderzoek. Zodra het onderzoek is afgerond, wordt er proces-verbaal opgemaakt waarna het Openbaar Ministerie een vervolgbeslissing neemt.

Update

Bij de politie zijn vanaf het plaatsen van dit opsporingsbericht in juni van dit jaar diverse reacties binnengekomen die nog uitgelopen worden. Helaas heeft dat tot nu toe niet geleid tot het traceren van één van de eigenaren. Op woensdag 16 juli besteedt het Duitse opsporingsprogramma Aktenzeichen XY Ungelöst ook aandacht aan de oldtimers in de hoop dat mensen mogelijk hun olditimer herkennen of weten van wie een van de voertuigen is. Op 11 juli hebben wij nieuwe foto’s bij dit item geplaatst. Mogelijk helpt dit bij de herkenning.

Vragen

Wie herkent deze oldtimers? Bent u zelf eigenaar? Of weet u waar en wanneer de voertuigen zijn gestolen of kent u iemand die een dergelijk voertuig mist? Neem dan contact op met de politie.

Afbeeldingen

Gerelateerde berichten