Gezocht – 77-jarige ondernemer beroofd van maandopbrengst in parkeergarage Kabelhof

Op zaterdag 2 juni wordt rond 17.30 uur een 77-jarige man in de parkeergarage aan de Kabelhof van de maandopbrengst van zijn bedrijf beroofd. De politie roept uw hulp in bij het vinden van de daders.

Omschrijving

Op zaterdag 2 juni wordt rond 17.30 uur een 77-jarige man in de parkeergarage aan de Kabelhof van de maandopbrengst van zijn bedrijf beroofd. Nadat hij zijn auto geparkeerd heeft, opent hij zijn kofferbak om wat spullen te pakken. Ineens krijgt hij een harde klap op zijn achterhoofd, waardoor hij deels in de kofferbak valt. Door de klap valt ook zijn bril van zijn hoofd, maar toch ziet hij achter zich twee mannen. Een van de mannen pakt de tas met geld uit de kofferbak. De mannen rennen vervolgens weg en vluchten via een nooddeur.

Voorbereidingen

Uit camerabeelden blijkt dat de mannen eerder die dag hun actie hebben voorbereid. Rond 12.30 uur komen de mannen aanlopen en gaan in een bushokje/abri aan de kant van de Katendrechtsehaven zitten. In de abri zetten ze allebei hun capuchon af. Een paar minuten later rijdt een auto de parkeergarage in. Dader 2 zet zijn capuchon op en loopt snel achter de auto aan de garage in. Vervolgens voert hij wat handelingen uit bij de nooddeur. Vermoedelijk maakt hij het slot onklaar om later de parkeergarage weer ongemerkt binnen te komen. Als hij klaar is verlaat hij via deze nooddeur de garage en loopt samen met dader 1 in de richting van Schuitveer.

Rond 16.45 uur komen beide mannen met hun capuchon op, via de geprepareerde nooddeur de garage weer inlopen. Na enkele minuten verlaten zij de garage via dezelfde route. Iets over 17.00 uur gaan zij weer de garage binnen. Zij verdwijnen uit het zicht en houden zich vermoedelijk ergens schuil in de garage tot het slachtoffer arriveert.

Scooter

Een getuige heeft op de Walhallalaan in Rotterdam twee in het zwart geklede mannen met een tas zien rijden op een opvallend blauwe scooter. Mogelijk zijn dit de mannen die de overval hebben gepleegd. Rond 20.00 uur vonden agenten een soortgelijke  scooter bij het Shell-tankstation  aan de Slinge terug en namen deze voor nader onderzoek in beslag. 

Signalement

Op de camerabeelden zijn twee daders vastgelegd
Dader 1: Zwarte trainingsbroek, zwart jack, zwarte sportschoenen. Ringbaard en snor, volle wenkbrauwen en zwart haar.
Dader 2: Zwarte Adidas trainingsbroek, zwart jack met capuchon, grijze Nike Sportschoenen, bril met donker montuur.

Getuigen

Herkent u de mannen van de beelden, kent u de mannen, of heeft u meer informatie over de blauwe scooter of de daders? Dan komen wij graag in contact met u. U kunt bellen naar 0900-8844  of anoniem via 0800-7000.

 

Zaaknummer

2018164266

Datum delict

2nd June, 2018

Signalement

titel

Signalement

titel

Signalement

Status

gezocht