‘Gewapend’ uit eten

Zoetermeer – Een 29-jarige man uit Berkel en Rodenrijs belandde tijdens een etentje in een politiecel. De man zat 'gewapend' aan tafel. Enkele agenten die in hun vrije tijd ook een hapje nuttigden, zagen de gewapende man en reageerden alert. Het voorval speelde zich zaterdag 30 augustus af om 19.00 uur in een restaurant aan […]

Zoetermeer – Een 29-jarige man uit Berkel en Rodenrijs belandde tijdens een etentje in een politiecel. De man zat 'gewapend' aan tafel. Enkele agenten die in hun vrije tijd ook een hapje nuttigden, zagen de gewapende man en reageerden alert.

Het voorval speelde zich zaterdag 30 augustus af om 19.00 uur in een restaurant aan de Amerikaweg. Enkele agenten die zaten te eten, zagen dat de man een vuurwapen bij zich had en dat kennelijk onder de tafel doorlaadde. Zij informeerden direct hun collega’s die direct in actie kwamen en het restaurant betraden. Hij werd direct overmeesterd en aangehouden. Aan het bureau bleek dat de man een nepvuurwapen bij zich had. Dit wapen was nauwelijks van echt te onderscheiden. De politie maakte dan ook proces-verbaal tegen de man op. Het wapen werd inbeslag genomen.