Getuigenoproep straatroof

Nieuwegein – Vrijdag 25 oktober werd een man slachtoffer van een straatroof. De politie zoekt getuigen. Rond 23.55 uur fietste een 21-jarige man uit Nieuwegein over de Galecopperdijk. Drie jongens fietsten achter hem aan en één van hen sprak hem aan. Het drietal dwong hem om te stoppen. Ze bedreigden hem met een wapen en […]

Nieuwegein – Vrijdag 25 oktober werd een man slachtoffer van een straatroof. De politie zoekt getuigen.

Rond 23.55 uur fietste een 21-jarige man uit Nieuwegein over de Galecopperdijk. Drie jongens fietsten achter hem aan en één van hen sprak hem aan. Het drietal dwong hem om te stoppen. Ze bedreigden hem met een wapen en het slachtoffer moest zijn bezittingen afgeven. Daarna gingen ze ervandoor.

Signalementen

De drie verdachten hebben een lichtgetinte huidskleur, zijn tussen de 14 en 16 jaar oud en tussen de 1.60 en 1.70 meter lang. Eén van hen had een capuchon met bontkraag. Een ander droeg een zwarte jas met twee opvallende witte strepen over de mouw.

Getuigen gezocht

De politie is op zoek naar getuigen van de straatroof en roept getuigen op zich te melden. Zij kunnen bellen met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.