Getuige zorgt voor aanhoudingen diefstal scooter

Apeldoorn – Een melding van een alerte getuige resulteerde vrijdagavond 27 september in de aanhouding en insluiting van een 16- en een 19-jarige jongen uit Apeldoorn op verdenking van diefstal van een scooter. De getuige zag de jongens op de Vlietweg lopen met een scooter. Ook zag de getuige dat ze probeerden de scooter te starten. Het […]

Apeldoorn – Een melding van een alerte getuige resulteerde vrijdagavond 27 september in de aanhouding en insluiting van een 16- en een 19-jarige jongen uit Apeldoorn op verdenking van diefstal van een scooter.

De getuige zag de jongens op de Vlietweg lopen met een scooter. Ook zag de getuige dat ze probeerden de scooter te starten. Het starten lukte niet en de verdachten zagen dat de getuige hen gadesloeg. De scooter werd achtergelaten op een pleintje. Vervolgens renden de Apeldoorners richting de bushalte en stapten in een bus die weg reed in de richting van de Arnhemseweg. De gealarmeerde politie stopte de bus en kon de verdachten, op basis van de gegeven signalementen, aanhouden. Bij nader onderzoek bleek de scooter inderdaad van diefstal afkomstig te zijn. De jongens zien een proces-verbaal tegemoet. De scooter werd in beslag genomen.
2013131655