Fietsster verongelukt bij ongeval op de Croeselaan

Utrecht – Een 62-jarige fietsster uit Utrecht is woensdagochtend 16 april op de Croeselaan overleden na een aanrijding met een bus. De vrouw fietste even voor 09.00 uur vanuit de Rijnlaan richting het Westplein toen zij de Croeselaan overstak. Voorlopig onderzoek wijst dat verschillende getuigen op het rode fietsersverkeerlicht aan het wachten waren. Het slachtoffer […]

Utrecht – Een 62-jarige fietsster uit Utrecht is woensdagochtend 16 april op de Croeselaan overleden na een aanrijding met een bus.

De vrouw fietste even voor 09.00 uur vanuit de Rijnlaan richting het Westplein toen zij de Croeselaan overstak. Voorlopig onderzoek wijst dat verschillende getuigen op het rode fietsersverkeerlicht aan het wachten waren. Het slachtoffer kwam aanrijden en reed langs de wachtende fietsers, remde op de weg, kwam ten val en werd aangereden door de bus. Haar verwondingen na deze botsing waren dusdanig ernstig dat de vrouw ter plekke aan haar verwondingen is overleden. De chauffeur van de bus is voor verhoor meegenomen naar het bureau. Politie doet verder onderzoek naar het ontstaan van het ongeval.