Fietsster belaagd in Wetsinge

Wetsinge – Een 12-jarige fietsster uit Winsum werd dinsdagmiddag rond 16.40 uur op de Oudeweg in Wetsinge belaagd door een nog onbekende fietser. Ondanks een zoekactie door agenten en deelnemers van Burgernet werd de man niet meer aangetroffen. Nader onderzoek volgt dan ook. Het meisje was onderweg van school naar huis toen ze op de […]

Wetsinge – Een 12-jarige fietsster uit Winsum werd dinsdagmiddag rond 16.40 uur op de Oudeweg in Wetsinge belaagd door een nog onbekende fietser. Ondanks een zoekactie door agenten en deelnemers van Burgernet werd de man niet meer aangetroffen. Nader onderzoek volgt dan ook.

Het meisje was onderweg van school naar huis toen ze op de Oudeweg in Wetsinge van haar fiets werd geduwd door een voor haar onbekende fietser. De man eiste geld van het slachtoffer. Dit had ze niet en daarop pakte haar belager haar stevig vast. Hij vroeg daarop wederom om geld. Een passerende fietser zag dit alles gebeuren en greep in. De belager vertelde dat hij het meisje wilde helpen omdat ze was gevallen. Vervolgens ging de man er snel vandoor. Meerdere agenten en deelnemers van Burgernet keken naar de dader uit. Hij werd echter niet meer aangetroffen. Het slachtoffer heeft inmiddels aangifte gedaan. Nader onderzoek volgt dan ook.