Fietsendief aangehouden dankzij alerte beveiliger

Eindhoven – De politie hield vrijdagmiddag rond 17.15 uur op de Boschdijk een 48-jarige man uit Eindhoven aan voor fietsendiefstal. Een beveiliger van een supermarkt aan de Boschdijk zag kort daarvoor dat een man zich verdacht ophield in de fietsenstalling bij de zaak. Hij ging er vervolgens met een fiets uit de stalling vandoor. Een […]

Eindhoven – De politie hield vrijdagmiddag rond 17.15 uur op de Boschdijk een 48-jarige man uit Eindhoven aan voor fietsendiefstal.

Een beveiliger van een supermarkt aan de Boschdijk zag kort daarvoor dat een man zich verdacht ophield in de fietsenstalling bij de zaak. Hij ging er vervolgens met een fiets uit de stalling vandoor. Een 14-jarige jongen meldde zich daarna met een vriend bij de beveiliger omdat zijn tweewieler uit de stalling verdwenen was. Op de fiets van de vriend ging de beveiliger achter de man aan die zojuist op een soortgelijke fiets was vertrokken. De beveiliger hield de verdachte aan, hoewel de man enige verzet bood. Zo duwde hij de beveiliger en gooide hij een vol blik bier tegen hem aan. Samen met de toegesnelde manager van de supermarkt hield hij de verdachte onder controle tot de politie arriveerde. Agenten namen de man mee naar het bureau. Hij is na verhoor heengezonden met een proces-verbaal.