Europoort

Rotterdam-Europoort – Politieagenten hebben vrijdagavond en zaterdag een grote caravancontrole gehouden aan de Staaldiepseweg in het havengebied van Europoort. De controle werd uitgevoerd door de Zeehavenpolitie, de Verkeerspolitie, personeel van de ANWB en van de Rijks Dienst voor het Wegverkeer.   Totaal werden 122 voertuigen gecontroleerd waarvan er 70 in orde bleken. In 32 gevallen […]

Rotterdam-Europoort – Politieagenten hebben vrijdagavond en zaterdag een grote caravancontrole gehouden aan de Staaldiepseweg in het havengebied van Europoort. De controle werd uitgevoerd door de Zeehavenpolitie, de Verkeerspolitie, personeel van de ANWB en van de Rijks Dienst voor het Wegverkeer.

 

Totaal werden 122 voertuigen gecontroleerd waarvan er 70 in orde bleken. In 32 gevallen werd een proces-verbaal opgemaakt voor verschillende feiten, zoals overbelading, scherp uitstekende en losliggende lading, het niet hebben van een geldig rijbewijs en rijden onder invloed.

 

Maar ook werd er proces-verbaal opgemaakt voor technische gebreken zoals een foutieve koppeling van de aanhanger, een niet werkend remsysteem, verlichting en geen juiste spiegels. Vijf voertuigen mochten niet verder rijden

 

Waarschuwingen werden er ook gegeven, aan 20 bestuurders. Door de ANWB werden 19 mensen weer op weg geholpen naar hun vakantiebestemming.

 

De politie zal in de toekomst vaker van dit soort controles uitvoeren.