Enschede

1 min


Almelo – Enschede – Dankzij oplettende getuigen kon de politie maandag 20 mei in Almelo en in Enschede op heterdaad vier verdachten aanhouden.

Almelo

Rond 00.20 uur kreeg de politie een melding van een mogelijke inbraak aan de Taling in Almelo. Een getuige had glasgerinkel gehoord en zag twee mannen naar een auto rennen en wegrijden. Surveillerende agenten zagen hierop op de Henriëtte Holstlaan een auto rijden die voldeed aan de omschrijving van de getuige. De auto werd staande gehouden. Eén van de drie inzittenden voldeed aan het gegeven signalement, waarop de mannen werden aangehouden. Zij worden tevens in verband gebracht met een inbraak in een bedrijf aan de Twentelaan in Almelo, waarvan rond 00.25 een melding binnenkwam. De mannen van 29, 34 en 37 jaar uit Roermond zijn ingesloten in het Politie Arrestantencentrum.

Enschede

Rond 05.45 uur zag een getuige vanuit zijn woning aan de Espoortstraat dat een man met buitengewone interesse in de daar geparkeerde auto’s keek. Vervolgens zag hij de man een steen pakken en tegen het raam van een auto slaan. Hierop belde hij direct de politie. Deze kon de man, een 29-jarige veelpleger uit Enschede, even later aanhouden. De Enschedeër is in verzekering gesteld voor verder onderzoek en ingesloten in het Politie Arrestantencentrum in Borne.


Delen