Enschede – Gezocht – Schietincident op openbare weg

Op zondagavond 8 juli wordt een 20-jarige automobilist uit Rotterdam op de Westerval, vlakbij de A35 in Enschede vanuit een andere auto beschoten. De schutter maakt onderdeel uit van een groepje van 5 mannen die achter het slachtoffer rijden in een Peugeot. 306 Er worden die zelfde avond door de politie 6 mannen op de Sumatrastraat en Kuipersdijk aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de zaak.

Omschrijving

De politie kreeg rond 20.40 uur een melding dat de bestuurder van een grijze Opel Corsa was beschoten vanuit een witte Peugeot. Enige tijd later werd het slachtoffer in de grijze Opel Corsa aangetroffen op de Mooienhof. Hij bleek ongedeerd en verklaarde op de Westerval te zijn beschoten. Op grond van de verklaring van het slachtoffer kon de politie dezelfde avond nog zes mannen aanhouden. Het gaat hierbij om mannen van 19, 21, 22, 23 en 25 jaar uit Enschede en een 23-jarige man uit Rotterdam. De zes verdachten zijn in verzekering gesteld.

De aanleiding voor dit schietincident zou een (verkeers)conflict kort daarvoor zijn geweest. Dit zou hebben plaatsgevonden in de omgeving van het AVIA-tankstation op de hoek van de G.J. van Heekstraat en de Pijlhovenstraat. Daar zou het slachtoffer ook de weg hebben gevraagd aan een vrouw van ongeveer 20 jaar.

Vragen

  • Wie heeft iets gezien van het schietincident op de Westerval?
  • Wie kan vertellen welke man de auto van het slachtoffer beschoten heeft?
  • Wie was de ongeveer 20 jarige vrouw die het slachtoffer de weg heeft gewezen?
  • Wie heeft iets gezien van het (verkeers)conflict in de omgeving van het AVIA-tankstation op de hoek van de G.J. van Heekstraat en de Pijlhovenstraat?

Zaaknummer

2018303770

Datum delict

8th July, 2018

Plaats delict

Enschede

Signalement

Status

gezocht