Elf aanhoudingen na inval in koffiehuis

Amsterdam – Het horeca interventieteam van de politie heeft gisteravond 24 juni een inval gedaan in een koffiehuis aan de President Steynstraat. In totaal hield de politie elf mensen aan. Verschillende soorten softdrugs en contant geld zijn in beslag genomen. De afgelopen maanden kwamen er diverse meldingen van overlast over het café binnen. Ook waren […]

Amsterdam – Het horeca interventieteam van de politie heeft gisteravond 24 juni een inval gedaan in een koffiehuis aan de President Steynstraat. In totaal hield de politie elf mensen aan. Verschillende soorten softdrugs en contant geld zijn in beslag genomen.

De afgelopen maanden kwamen er diverse meldingen van overlast over het café binnen. Ook waren er signalen dat er drugs verhandeld zou worden. De politie besloot het café daarom binnen te vallen.

In het café waren de eigenaar en twee medewerkers aanwezig, zij werden aangehouden op verdenking van handel in softdrugs en betrokkenheid daarbij. Zes aanwezige gasten werden aangehouden omdat zij softdrugs bij zich hadden. Twee mensen verzetten zich waarna zij mee moesten naar het bureau. In de keuken vonden agenten verschillende soorten softdrugs. Bij deze drugs lag een hoeveelheid contant geld, vermoedelijk de opbrengst van de drugsverkoop.

De politie brengt aan de burgemeester verslag uit over de bevindingen rondom dit café, waarna de burgemeester besluit over verdere maatregelen.