Eindhoven – Vingerafdruk leidt naar verdachte beroving

Donderdagochtend hielden we in een Eindhovense woning een 16-jarige jongen aan die we er van verdenken dat hij op 24 februari van dit jaar een Ossenaar van zijn smartphone beroofde. De twee ontmoetten elkaar naar aanleiding van een Marktplaats deal.

Die middag reed het latere slachtoffer naar Eindhoven nadat hij met de jongen de verkoop van de smartphone was overeen gekomen. De jongen betaalde een deel van het geld maar gaf aan de rest te moeten bij pinnen. Daarvoor reed hij met het slachtoffer mee. Hij stapte echter op enig moment uit met de smartphone in zijn hand. Toen het slachtoffer dat probeerde te voorkomen werd hij met een mes bedreigd. De jongeman ging er toen vandoor.

Vingerafdrukken herkend

De man uit Oss deed aangifte en we startten een onderzoek. Daaruit bleek dat de verdachte bepaalde spullen vast had gehad, die we onderzochten op vingerafdrukken. Die werden gevonden en vergeleken met de vingerafdrukken in de landelijke databank. Hierbij kwam de jongeman als verdachte naar voren en hielden we hem vanmorgen in zijn ouderlijke woning aan. De 43-jarige vader van de jongen was het daar kennelijk niet mee eens, want hij probeerde de aanhouding te voorkomen en bedreigde daarbij onze collega’s. Dat leidde ertoe dat ook vader werd opgepakt, waarbij de betreffende agenten zich wel genoodzaakt zagen om pepperspray te gebruiken. Vader en zoon zitten allebei nog vast.