Eindhoven – Getuigen van mishandelen agent gezocht

In het centrum van Eindhoven werd zaterdagochtend 23 maart een agent mishandeld toen hij een persoon in een geparkeerde auto aansprak. De politie hield hiervoor twee verdachten aan en is nog op zoek naar getuigen die meer hierover kunnen vertellen.1 min


Agenten spraken zaterdagochtend rond 1.30 uur een 22-jarige Eindhovenaar aan die in een auto zat op een invalidenparkeerplaats aan de Eindhovense Oude Stadsgracht. Bij controle van de invalidenparkeerkaart bleek deze niet van de man te zijn en werd de kaart ingenomen door de agenten op verdenking van vals gebruik. Er ontstond een woordenwisseling en een broer van de verdachte verscheen ook bij de auto. De man die in de auto zat was uitgestapt. Er ontstond een dreigende situatie waarbij de agenten geduwd werden. Eén van hen viel tijdens de schermutseling op de grond en verloor even zijn bewustzijn. Toen hij weer overeind kwam heeft hij samen met zijn collega, onder hevig verzet, de twee Eindhovenaren van 17 en 22 jaar aan proberen te houden. Hierbij hebben zij de wapenstok gebruikt. Tijdens de worsteling liep één van de verdachten een armbreuk op. Agenten die te hulp schoten, hielden het tweetal uiteindelijk aan. De agent die op de grond viel, liep een hersenschudding en een verwonding aan zijn knie op. Hij is ziek thuis. Geweld tegen de politie is onacceptabel. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, wordt niet getolereerd.

Taxichauffeur belangrijke getuige
De verdachten zijn in de afgelopen dagen verhoord. Ze zijn beiden dinsdagmiddag 26 maart in de loop van de dag vrijgelaten. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt dat doorgestuurd wordt naar het Openbaar Ministerie voor verdere behandeling. Het onderzoek is echter nog niet afgerond. Daarom zoeken we nog naar extra getuigen. Op basis van beelden die in het onderzoek de revue passeerden, zoeken wij een taxichauffeur die mogelijk het hele incident heeft gezien. Deze taxichauffeur zou die zaterdag 23 maart rond 1.30 uur op de Oude Stadsgracht hebben gestaan. Ben jij deze taxichauffeur? Weet je misschien wie deze taxichauffeur is of heb je andere informatie die ons kan helpen? Neem dan contact met ons op en bel 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000. Online informatie delen kan ook door onderstaand tipformulier in te vullen. Via dit formulier kan ook beeldmateriaal geüpload worden. 


Delen