Dure plas

Delft – Politieagenten spraken dinsdag 20 augustus om 17.00 uur op de Korftlaan een 47-jarige man aan. Zij zagen dat hij op straat stond te urineren. Toen zij de man daarover aanspraken, bleek dat hij en flinke borrel op had. Omdat de man naast zijn auto stond, besloten de agenten hem ook een rijverbod van […]

Delft – Politieagenten spraken dinsdag 20 augustus om 17.00 uur op de Korftlaan een 47-jarige man aan. Zij zagen dat hij op straat stond te urineren. Toen zij de man daarover aanspraken, bleek dat hij en flinke borrel op had. Omdat de man naast zijn auto stond, besloten de agenten hem ook een rijverbod van 12 uur te geven. Dat was niet voldoende om hem ervan te weerhouden om te gaan rijden.

De agenten zagen korte tijd later dat de man voorbij rijden. Zij hielden de man direct aan. Hij kreeg een proces-verbaal. De man moet zich woensdag 20 november voor de rechter verantwoorden. Het rijbewijs van de man werd ook ingevorderd.

 

Alcohol verkeer

De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille).

Bestuurlijke maatregel niet vrijblijvend

Boven een strafrechtelijke straf en boetes kan een overtreder een bestuurlijke maatregel opgelegd krijgen. Dat varieert van een Educatieve Maatregel Alcohol en Verkeer (LEMA) tot een alcoholslotprogramma. Kosten moeten door de bestuurder zelf betaald worden. Die kunnen oplopen tot meer dan 1000 euro. Kijk voor meer informatie over de maatregelen op

.