Drugsactie politie Leeuwarden: acht mensen opgepakt

De politie in Leeuwarden is maandagochtend met een grote drugsactie gestart. Tot nu toe zijn er acht mensen aangehouden. De politie heeft invallen gedaan in zeven woningen en een bedrijfspand aan de Apolloweg in Leeuwarden. De politie had de verdachten sinds vorig jaar in beeld. De organisatie handelde in harddrugs, vermoedelijk cocaïne, en had zo’n […]

De politie in Leeuwarden is maandagochtend met een grote drugsactie gestart.

Tot nu toe zijn er acht mensen aangehouden. De politie heeft invallen gedaan in zeven woningen en een bedrijfspand aan de Apolloweg in Leeuwarden.
De politie had de verdachten sinds vorig jaar in beeld. De organisatie handelde in harddrugs, vermoedelijk cocaïne, en had zo’n 200 klanten. De politie spreekt van een crimineel samenwerkingsverband.

Bij de inval op de Apolloweg, bij bedrijfspand J&B handelsonderneming, zijn twaalf auto’s in beslag genomen. Ook zijn er automatische vuurwapens gevonden, een nog onbekende hoeveelheid contant geld, maar ook een partij vuurwerk.

Er zijn 80 agenten ingezet bij de drugsactie, maar ook een aantal drugshonden. Een zoekteam van Defensie, gespecialiseerd in het zoeken van verborgen ruimtes, onderzoekt de woningen nog verder met een grondradar.

Het onderzoek in samenwerking met het Openbaar Ministerie (OM) is op touw gezet doordat er onder andere meldingen van overlast waren.

appoloweg vuurwerk

appoloweg auto