Dronken en zonder rijbewijs achter het stuur

Enschede – De politie heeft in de vroege ochtend van dinsdag 24 december op de Boulevard in Enschede een 35-jarige automobilist uit die stad aangehouden voor het rijden onder invloed. De man bleek bovendien geen geldig rijbewijs meer te hebben. De man trok rond 03.15 uur de aandacht van surveillerende agenten toen hij zonder licht […]

Enschede – De politie heeft in de vroege ochtend van dinsdag 24 december op de Boulevard in Enschede een 35-jarige automobilist uit die stad aangehouden voor het rijden onder invloed. De man bleek bovendien geen geldig rijbewijs meer te hebben.

De man trok rond 03.15 uur de aandacht van surveillerende agenten toen hij zonder licht aanstalten maakte om tegen het verkeer in de Boulevard op te rijden. De auto werd aan de kant gezet waarbij de agenten roken dat de man had gedronken. De Enschedeër moest mee naar het politiebureau voor een ademonderzoek. Daaruit bleek dat hij onder invloed was met een ademalcoholgehalte van 650 ug/l. Omdat bovendien bleek dat het rijbewijs van de man eerder ongeldig was verklaard gold voor hem de limiet van beginnende bestuurders: bijna zes keer zoveel als is toegestaan. De man kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

(2013131146)