Dronken automobilist schept fietser en rijdt door

Tilburg – Een 26-jarige Tilburger is zondagavond 10 november 2013 zwaar gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Ringbaan Oost. Hij werd rond 21.00 uur op zijn fiets geschept door een auto. De automobilist reed na het ongeval door maar mede dankzij een oplettende getuige, die het kenteken van de auto en het signalement van […]

Tilburg – Een 26-jarige Tilburger is zondagavond 10 november 2013 zwaar gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Ringbaan Oost. Hij werd rond 21.00 uur op zijn fiets geschept door een auto. De automobilist reed na het ongeval door maar mede dankzij een oplettende getuige, die het kenteken van de auto en het signalement van de bestuurder noteerde, heeft de politie een dronken 50-jarige Tilburger aangehouden. Hij is vastgezet.

Aangifte

De echtgenote van het slachtoffer deed aangifte. Zij vertelde dat zij met haar man vanaf de Gelrebaan op de fiets de Ringbaan Oost wilden oversteken om hun weg te vervolgen over de Valentijnstraat. Ze zagen dat het verkeerslicht op groen sprong. Haar man stak voor haar de Ringbaan voer. Ze zag dat een auto van links met hoge snelheid aan kwam rijden en haar man op zijn fiets raakte. Het slachtoffer vloog de lucht in en kwam met een smak aan de andere kant van de weg neer. De auto reed door. Haar man werd met een flinke hoofdwond en zes gebroken ribben in de ambulance afgevoerd naar het St. Elisabethziekenhuis in Tilburg. Zijn herstel zal minimaal zes weken duren.

Getuige

Een 29-jarige Tilburger zag het ongeluk gebeuren, hij liet zijn vriendin uitstappen om eerste hulp te verlenen en reed daarna achter de veroorzaker aan. Hij noteerde het kenteken van de auto en kon ook signalement van de bestuurder geven. De politie heeft vervolgens een 50-jarige Tilburger als verdachte van het verlaten plaats ongeval in zijn woning aangehouden. Hij was onder invloed van alcohol maar weigerde mee te werken aan een ademtest of bloedonderzoek. Zijn rijbewijs is door het CBR op 27 mei 2013 ongeldig verklaard. Hij is in verzekering gesteld.