Dorst – Gezocht – Zware mishandeling

Laatste update: 17-02-2014 | 09:29 Zaaknummer: 2013202729 Datum delict: 11-10-2013 Plaats delict: Dorst Op vrijdagavond 11 oktober 2013 rijdt rond 22.30 uur een man vanaf Rijen naar Breda. Hij is op weg naar zijn werk. Heeft u een tip over deze zaak? Laat het ons weten via het tipformulier Op de Rijksweg wordt hij opeens […]

Laatste update: 17-02-2014 | 09:29
Zaaknummer: 2013202729
Datum delict: 11-10-2013
Plaats delict: Dorst

Op vrijdagavond 11 oktober 2013 rijdt rond 22.30 uur een man vanaf Rijen naar Breda. Hij is op weg naar zijn werk.

Heeft u een tip over deze zaak? Laat het ons weten via het tipformulier

Op de Rijksweg wordt hij opeens door twee auto’s klemgereden. Er stappen vijf mannen met bivakmutsen uit de auto’s die op de auto van het slachtoffer afstappen. Het slachtoffer stapt direct uit zijn auto om zich te verdedigen maar de overmacht is te groot. Hij wordt bewusteloos geschopt en geslagen. Dan gaan de belagers er met gierende banden weer vandoor. Het slachtoffer wordt door omstanders opgevangen. Hij blijkt een diepe snijwond in zijn hoofd en hand te hebben en liep kneuzingen op. De politie is op zoek naar getuigen en verzoekt iedereen die iets hierover weet zich te melden.

Update

Een zware mishandeling dus, midden op straat, op dit kruispunt in Dorst. De eerste vraag die op komt is: waarom hadden de daders het nou op deze man gemunt? Was het een doelbewuste actie? Of had het misschien tot met zijn werk in de beveiligingsbranche te maken?
Hoe dan ook het slachtoffer werd al vanuit Rijen gevolgd.

Het slachtoffer kreeg al snel het gevoel dat er iets niet klopte, toen hij zag dat de bestelwagen achter hem aan reed. Hij zag toen niet hoeveel mensen er in zaten, wel dat de auto echt achter hem aan zat.

Het slachtoffer heeft op de Rijksweg tussen Rijen een paar keer auto’s ingehaald, hij had haast. De auto achter hem, de lichtkleurige bestelauto deed toen erg zijn best om bij te blijven. Vlak voor ze Dorst in reden, wist die auto hem in te halen. Die inhaalacties, die moeten wel bij mensen zijn opgevallen. Iedereen die iets gezien heeft, wil de politie graag spreken.

Getuigen zagen 5 tot 6 mannen met bivakmutsen tekeer gaan en op de man inslaan en trappen.

Waarschijnlijk was de tweede auto een Volkswagen, maar welk type precies, dat is niet zeker. Mogelijk had deze auto de letter “T”in het kenteken. Herinnert u zich dit voorval? Zeggen de auto’s u iets? Laat het ons weten.

Zoals in de meeste zaken, zoekt de politie ook nu getuigen. Maar gezien het grove geweld dat de daders gebruikten, zal het niet gemakkelijk is om erover te praten. Daarom zijn er meerdere manieren om contact op te nemen. Niet alleen via de tiplijn of via Meld Misdaad Anoniem, maar ook via het Team Nationale Criminele Inlichtingen (079-3458999).

Er is ook een hele specifieke getuige die de politie heel graag wil spreken. Want op die vrijdagavond 11 oktober, rond half elf, heeft er ook een tractor over de Rijksweg gereden, richting Breda. Die tractor werd ingehaald door EN het slachtoffer EN de daders. De bestuurder van de tractor kan ook een hele belangrijke getuige zijn.

De lichtkleurige bestelauto heeft waarschijnlijk al eerder in Rijen rondgereden. Als dat iemand is opgevallen, laat dat dan ook weten. Ook die informatie kan helpen de daders te vinden.

Reageer ook als u een vermoeden heeft wat nou het motief kan zijn om nu juist deze man zo toe te takelen? 0800 6070 is het nummer van de tiplijn, anoniem kunt u iets doorgeven via 0800 7000.

Afbeeldingen