Dordrecht – Slim optreden agenten leidt tot drugsvangst

Slim optreden van Dordtse agenten leidde op 2 oktober tot de aanhouding van vier mannen en de in beslagname van (vermoedelijk) drugs en vuurwapens.1 min


De agenten zagen op 2 oktober in Dordrecht een auto rijden, die bij meerdere drugsincidenten betrokken was geweest, niet APK gekeurd was en waarvan de kentekenhouder als mogelijke katvanger bekend stond. De agenten besloten de bestuurder niet meteen een stopteken te geven, maar eerst even te volgen. Ze kwamen uit bij de Einsteinstraat, waar de bestuurder korte tijd zoch korte tijd ophield en daarna weer wegreed. Nu besloten de agenten de bestuurder wel te laten staandehouden. Collega’s van de agenten zetten de man op de Provincialeweg langs de kant van de weg. De bestuurder kon geen rijbewijs laten zien, maar had wel enkele duizenden euro’s in zijn auto verstopt. De agenten arresteerden deze 24-jarige Rotterdammer voor witwassen en de man kon mee naar het bureau.

Vuurwapens
De agenten die de man in eerste instantie gezien hadden, reden ondertussen terug naar de Einsteinstraat. Ze zagen uit het pand twee mannen naar buiten komen. Toen de agenten hen aanspraken, ontkenden deze mannen dat ze überhaupt in het pand waren geweest. In het pand vonden de agenten een derde man, maar ook  twee vuurwapens, een kilo (vermoedelijk) harddrugs en geld. De twee mannen die naar buiten waren gelopen én de man in het pand werden aangehouden. Het gaat om drie Dordtenaren van 23, 24 en 25 jaar oud. Ze zitten nog vast, net als de Rotterdammer.