Dode pup in vriezer – 47 honden bij illegale handelaar weggehaald

Dode pup in vriezer Naast de honden vonden de handhavers in een diepvries een dode pup en bedorven vlees. Verschillende zaken die verband houden met illegale handel in honden zijn in beslag genomen. De honden zijn ondergebracht bij een opvangadres waar ze de juiste zorg krijgen. De verdachte is ingesloten voor verhoor. De Landelijke Inspectiedienst […]

Dode pup in vriezer
Naast de honden vonden de handhavers in een diepvries een dode pup en bedorven vlees. Verschillende zaken die verband houden met illegale handel in honden zijn in beslag genomen. De honden zijn ondergebracht bij een opvangadres waar ze de juiste zorg krijgen. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft in samenwerking met de dierenpolitie en na overleg met het functioneel parket op dinsdag 8 mei 47 honden in beslag genomen. De dieren werden in erbarmelijke omstandigheden aangetroffen in bedrijfspanden. Een 63-jarige man uit gemeente Hof van Twente is aangehouden voor illegale handel in honden en het onthouden van de nodige zorg.

Een groot deel van de dieren was sterk verwaarloosd. Ze hadden verwondingen, waren vermagerd en zaten onder de ontlasting. 24 van de 47 aangetroffen honden waren puppy’s. Twee ervan waren er heel slecht aan toe en het is nog maar de vraag of ze het overleven. Na uitgebreid onderzoek stelde een dierenarts vast dat de honden onmiddellijk weg moesten en betere huisvesting en zorg nodig hadden.

Onze inspecteur maakte deze beelden van de situatie waarin de honden werden aangetroffen.

Ben jij een échte dierenliefhebber? Dan lees je Hart voor Dieren! Geniet elke maand van prachtige dierenfoto’s, tips en informatie over voeding, gezondheid en de opvoeding van jouw huisdier, indrukwekkende reportages over natuur en wildlife, handige weetjes over hobby- en boerderijdieren en natuurlijk de leukste abonneevoordelen.Aanbieding: 6 nummers voor € 14,95
6 nummers voor €14,95