Dierenpolitie haalt 85 dieren uit woning

Haarlem – De dierenpolitie heeft vrijdag in Haarlem-Noord in één woning 12 honden, 22 katten, 10 vissen, 3 papegaaien, 1 agoponis, 15 muizen, 4 cavia's, 7 konijnen, 5 kikkers, 5 slakken en 1 fred aangetroffen. De dierenpolitie controleerde de woning vanwege het welzijn van de dieren. Er waren de afgelopen tijd meldingen van overlast binnen […]

Haarlem – De dierenpolitie heeft vrijdag in Haarlem-Noord in één woning 12 honden, 22 katten, 10 vissen, 3 papegaaien, 1 agoponis, 15 muizen, 4 cavia's, 7 konijnen, 5 kikkers, 5 slakken en 1 fred aangetroffen.

De dierenpolitie controleerde de woning vanwege het welzijn van de dieren. Er waren de afgelopen tijd meldingen van overlast binnen gekomen. De woning en tuin bleken flink vervuild. Daarop is besloten de de 85 dieren weg te halen. Alle dieren zijn allemaal op andere adressen ondergebracht.

2014216495

Dierenpolitie: 114

Dierenmishandeling en dierenverwaarlozing kunt u melden via het landelijk meldnummer 144. U kunt het meldpunt ook bellen als een (gewond) dier in nood is. De centralist geeft uw melding door aan de juiste organisatie. Dit kan de dierenpolitie zijn, maar bijvoorbeeld ook de Dierenbescherming of de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Dit hangt af van uw melding.