Diemen – Gezocht – Ontplofte handgranaat Diemen

De recherche doet uitgebreid onderzoek naar een ontplofte handgranaat bij de flat Beukenhorst in Diemen.

Omschrijving

In de nacht van donderdag 30 op vrijdag 31 augustus worden de slapende bewoners van de flat rond 02.20 uur opgeschrikt door een explosie. Er blijkt een handgranaat te zijn ontploft. Wonderlijk genoeg raakt niemand gewond. In één van de aangrenzende slaapkamers lag op het moment van de explosie een kind te slapen. De schade aan de flat is aanzienlijk. De ruiten van meerdere woningen zijn gesneuveld.

Er wordt direct een uitgebreid onderzoek gestart. De handgranaat blijkt te zijn achtergelaten bij een woning op de eerste verdieping. Uiteraard heeft de recherche uitgebreid onderzoek gedaan naar de bewoners, maar er is geen aanleiding gevonden waarom zij het doelwit hadden moeten zijn. Het onderzoeksteam heeft daarom ook vermoedens dat de handgranaat bedoeld was voor andere bewoners van de flat.

Tijdens het sporenonderzoek is op de galerij van de flat een pin gevonden die bij de handgranaat hoort. Die pin is door de dader uit de granaat getrokken en hij moet op dat moment vermoedelijk dus ook op de galerij hebben gestaan. Wanneer je een pin uit een handgranaat trekt en laat vallen, dan duurt het nog zo’n vijf seconden tot hij tot ontploffing komt. Dit betekent dat de dader vermoedelijk bijzonder weinig tijd heeft gehad om zelf veilig weg te komen vanaf de smalle galerij.

De recherche wil graag weten wie verantwoordelijk is voor deze levensgevaarlijke explosie en spreekt graag met iedereen die die nacht mogelijk iets gezien heeft. Ook informatie over de achtergronden hoort de recherche graag. Vanwege de gevaarzetting is er door de Hoofdofficier van Justitie in Amsterdam een beloning uitgeloofd van 10.000 euro in deze zaak. Informatie kan worden doorgegeven via de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem bellen kan via 0800-7000. Het is ook mogelijk om informatie door te geven via het onderstaande tipformulier.

Zaaknummer

2018176681

Datum delict

31st August, 2018

Plaats delict

Diemen

Signalement

Status

gezocht