Diemen – Gezocht – Gewapende overval avondwinkel Diemen

Laatste update: 17-12-2014 | 17:30 Zaaknummer: 2014281477 Datum delict: 15-11-2014 Plaats delict: Diemen Twee gewapende jongenmannen hebben zaterdagavond 15 november een avondwinkel aan de Kruidenhof in Diemen overvallen. De eigenaar van de winkel werd meerdere malen op zijn hoofd geslagen. Heeft u een tip over deze zaak? Laat het ons weten via het tipformulier De […]

Laatste update: 17-12-2014 | 17:30
Zaaknummer: 2014281477
Datum delict: 15-11-2014
Plaats delict: Diemen

Twee gewapende jongenmannen hebben zaterdagavond 15 november een avondwinkel aan de Kruidenhof in Diemen overvallen. De eigenaar van de winkel werd meerdere malen op zijn hoofd geslagen.

Heeft u een tip over deze zaak? Laat het ons weten via het tipformulier

De twee jongemannen lopen rond 23.40 uur de avondwinkel binnen. De eigenaar opent de deur voor hen. De twee mannen lopen eerst naar de koeling toe en een van hen pakt een blikje bier. Bij de kassa trekt een van de jongens een mes. De ander man pakt een vuurwapen. De eerste roept: “Dit is een overval!”. Hij klimt vervolgens op de toonbank en pakt geld uit de kassa. De overvallers eisen meer geld en willen de hele kassa meenemen.

Hierop raakt de eigenaar in gevecht met de overvallers. Hij krijgt met het mes klappen op zijn hoofd. De overvallers verlaten hierop de winkel. Ze nemen nog snel de collectebus van de Pakistaanse Stichting Nederland van de toonbank mee.

Signalementen

Verdachte 1: 25-30 jaar, 175-180cm lang, donkergetinte huidskleur (mogelijk Surinaamse afkomst), mogelijk een grote bos haar onder zijn capuchon, slank postuur, grijze jas met capuchon, lichtgrijze broek, lichte sneakers, sprak Nederlands zonder accent.

Verdachte 2: 20-25 jaar, ongeveer 160cm lang, donkergetint (mogelijk Surinaamse afkomst), iets dikker dan verdachte 1, grijze jas met capuchon, sneakers met een witte zool. 

Vragen

– Wie herkent de beide mannen ahv kleding of de combinatie van beide mannen samen?

– Wie heeft deze mannen mogelijk eerder die avond in de buurt gezien? 

– Wie heeft de mannen na de overval nog gezien op vluchtroute?

– Wie is de man die kort voor de overvallers in de winkel was? Hij heeft lang blonde krullend haar en fietste op een fiets van de Postcode loterij. Hij komt een paar minuten na de overval terug bij de winkel. Mogelijk had hij het gevoel dat er iets niet klopte.

– Zijn er meer mensen die deze avond iets opvallends hebben gezien?

Tips

Herkent u de mannen op de beelden of heeft u andere informatie over deze zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw tip ook telefonisch doorgeven via de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Wenst u anoniem te blijven, dan kunt u uw tip doorgeven via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. 

Afbeeldingen