Diefstal uit auto’s

Zandvoort – Zaterdagmiddag werd er op twee plaatsen in Zandvoort ingebroken in auto’s waarin waardevolle spullen waren achtergelaten. De eerste inbraak vond plaats op de Zandvoortselaan en hierbij werden ondermeer een portefeuille en identiteitspapieren weggenomen. Aan het einde van de middag werd op de parkeerplaats aan de Cort van der Lindenstraat ingebroken in een daar […]

Zandvoort – Zaterdagmiddag werd er op twee plaatsen in Zandvoort ingebroken in auto’s waarin waardevolle spullen waren achtergelaten.

De eerste inbraak vond plaats op de Zandvoortselaan en hierbij werden ondermeer een portefeuille en identiteitspapieren weggenomen. Aan het einde van de middag werd op de parkeerplaats aan de Cort van der Lindenstraat ingebroken in een daar geparkeerde auto. Hierbij werden ondermeer fotoapparatuur weggenomen. De politie is nog op zoek naar de daders en vraagt getuigen zich te melden bij de politie in Zandvoort via 0900 – 8844. Anoniem mag ook op 0800 – 7000.

De Politie wil ook waarschuwen tegen diefstal uit de auto en raadt de volgende maatregelen aan:

Laat niets achter, zelfs geen plastic zakje. Maar zeker geen waardevolle spullen als jassen of laptops of een navigatiesysteem.

Haal de radio (of het ‘frontje’) uit de auto. Neem hem mee en verstop hem niet in de auto.

Laat zien dat u niets waardevols verbergt. Haal uw dashbordkastje leeg en zet het open.

Parkeer op een goed verlichte plaats.

Zet de auto waar mogelijk op een bewaakte parkeerplaats. Daar wordt veel minder ingebroken.

Hebt u een stationcar? Dek de lege laadruimte dan niet af.

Registreer en merk waardevolle bezittingen in uw auto. Hiermee vergroot u de kans dat u uw bezittingen later terugkrijgt. Registreer merk-, serie- en typenummer van uw autoradio, cassettespeler, cd-speler, speakers, autotelefoon en andere waardevolle eigendommen. Dan kunt u bij aangifte hier een goede omschrijving van geven. Noteer de gegevens op een registratiekaart.

Gebruik voor het merken van uw bezittingen uw postcode en huisnummer. Maak bij verandering de oude code niet onleesbaar