Dief pleegt ook zware mishandeling

Eindhoven – Een 87-jarige vrouw is woensdagmiddag, 26 maart 2014, in een winkel aan de Hermanus Boexstraat gewond geraakt toen zij omver werd gelopen door een dief. Het begon allemaal omstreeks 13.30 uur toen een 22-jarige Eindhovense vrouw in de stad merkte dat er een tas van haar fiets was gestolen. In die tas zaten […]

Eindhoven – Een 87-jarige vrouw is woensdagmiddag, 26 maart 2014, in een winkel aan de Hermanus Boexstraat gewond geraakt toen zij omver werd gelopen door een dief.

Het begon allemaal omstreeks 13.30 uur toen een 22-jarige Eindhovense vrouw in de stad merkte dat er een tas van haar fiets was gestolen. In die tas zaten enkele spullen van de winkel aan de Hermanus Boexstraat. Omdat zij het vermoeden had dat de dief de spullen wel eens zou kunnen gaan inwisselen voor geld in de winkel besloot zij om daar rond te kijken. En daar zag ze een man staan die zojuist haar gekochte spullen had terug gegeven aan de caissière. Ze sprak de man en het personeel van de winkel aan en vertelde haar verhaal.

Vlucht

De verdachte werd het vermoedelijk te heet onder zijn voeten want hij wilde er van door gaan. De aangeefster pakte hem vast maar hij rukte zich los. Hij rende door de winkel naar buiten. In zijn vlucht liep hij hard tegen het 87-jarige slachtoffer uit Eindhoven aan die daardoor hard ten val kwam. De beveiliging kon de verdachte aanhouden. Op dat moment dreigde hij dat hij een vuurwapen bij zich had. Enkele personeelsleden rende naar buiten waar op dat moment net twee agenten surveilleerden. Die stoven naar binnen en namen de verdachte over van de beveiliging. Van een vuurwapen was geen sprake.

Onderzoek

De gewonde vrouw is met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De verdachte, een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, is aan het bureau in verzekering gesteld. De recherche stelt een onderzoek in waarbij gebruik gemaakt wordt van de aanwezige camera’s