Didam, Wageningen, Velp, Oosterbeek – Onderwerpen in Bureau GLD van 6 april

Deze week in Bureau GLD weer zaken met zeer goede camerabeelden. Bureau GLD wordt elke woensdagavond vanaf 18.20 uur (direct na het nieuws) elk uur uitgezonden op Omroep Gelderland.

Didam, snelkraken Kruidvat Wilhelminastraat
Op zaterdag 20 februari werd door twee personen ingebroken bij de Kruidvat aan het Lieve Vrouwenplein in Didam. De ruit die werd ingegooid was een noodruit, die nog niet vervangen was na eenzelfde soort ramkraak de woensdag ervoor. In beide gevallen werd een grote hoeveelheid geurtjes en sigaretten met een totale waarde van bijna € 1800,-buitgemaakt. 
2016086984

Wageningen, diefstal geldkistje bij de Sodexo Universtiteitskantine
Een jongeman steelt op 21 januari een geldkistje met meer dan € 1000,- uit het bedrijfsrestaurant van de universiteit in Wageningen. De man heeft zich vermomd met een muts en een doek maar is eerder door een andere camera herkenbaar (dus zonder vermomming) gefilmd. De man had een plastic tas van de AH bij zich. 
2016049466

Velp, inbraak/babbeltrucs seniorencomplex  'De nieuwe Beukenhof’
In seniorencomplex De Nieuwe Beukenhof wonen veel kwetsbare ouderen en op 15 maart komen daar drie personen binnen door de centrale toegangsdeur open te flipperen. Ze zijn daar minutenlang mee bezig. De man uit het gezelschap trekt vervolgens een handschoen aan waarmee hij de deurklink vastpakt en de deur opent. Wanneer men binnen is, ontdekt de voorste vrouw de camera waarop ze meteen haar gezicht bedekt met haar hand. Hierna belt men willekeurig aan bij een deur. Bij toeval is dit de woning van de veel jongere beheerder. 
2016129050

Oosterbeek, zakkenrollen 83-jarige vrouw bij de COOP
Op 19 februari wordt een 83-jarige vrouw ongemerkt bestolen  van haar pinpas bij de COOP in Oosterbeek. Met die pinpas wordt een paar duizend euro bij de Rabobank opgenomen door een onbekende vrouw met witte muts. Waarschijnlijk gaat het om dezelfde vrouwelijke dader die op de beelden staat van een soortgelijke zaak in Apeldoorn van 14 januari 
2016085935