Den Haag – Verkeerscontrole Uitenhagestraat Den Haag

Op vrijdag 9 december tussen 15.00 uur en 22.30 uur vond er een verkeerscontrole (RMGV) plaats op de Uitenhagestraat in Den Haag.

In samenwerking met o.a. de Belastingdienst (Rijk en gemeentelijk), de RDW en de Douane werden er tijdens de controle door de politie 122 voertuigen gecontroleerd, waaronder personenauto’s, bestelbusjes, motoren en scooters.
De politie werd bijgestaan door de medewerkers van de RDW die de technische eisen aan de voertuigen controleerden. De Douane ondersteunde bij het doorzoeken van de voertuigen.

In totaal werden er 76 bekeuringen uitgeschreven voor o.a. snelheid, roodlicht, verlichting en technische eisen. Vanwege de technische staat van het voertuig moesten 7 voertuigen worden herkeurd. Er werd 1 persoon aangehouden omdat hij geen identiteitsbewijs bij zich had en een valse naam opgaf. Ook werd er iemand aangehouden voor de Wet Wapens en Munitie, hij had drie samoerai zwaarden bij zich.

Bij de controle werden  er ook kleine hoeveelheden wiet aangetroffen. Hiervan werd direct afstand gedaan.

Totaal werd er 5.750,25 euro betaald aan openstaande boetes. Ook stond er nog iemand gesignaleerd voor DNA afname.

Door de Gemeentelijke Belastingdienst werd er 4.831,37 euro geïnd en de Rijksbelastingsdienst inde ter plaatse 10.835,00 euro. Er werd beslag gelegd op 46 voertuigen waarbij er 26 direct zijn afgevoerd.