Den Haag – Oplettende getuige leidt agenten naar inbrekers

Een getuige zag donderdag 20 juli rond 01.00 uur een man rommelen aan de deur van een woning aan de Goudplevierlaan. Hij twijfelde geen moment en alarmeerde direct via 112 de politie. Door zijn snelle optreden konden agenten kort daarop twee mannen aanhouden voor een inbraakpoging.

Terwijl de ene man aan de deur rommelde, leek een tweede man bij een tramhalte vlakbij op de uitkijk te staan. De getuige had goed zicht op de verdachten en gaf een duidelijk signalement door aan de centralist van de Meldkamer. Op de Nootdorpse Landingslaan zagen agenten één van de verdachten richting Kerkuillaan lopen die volledig aan het opgegeven signalement voldeed. Bij het zien van de politie nam de verdachte, een 18-jarige Rijswijker, direct de benen, maar werd nog in dezelfde straat aangehouden. Bij zijn aanhouding liep hij een beet van een politiehond op.

Agenten zagen de tweede verdachte vanuit een brandgang bij de woning richting Gruttosingel rennen. Na enkele minuten zoeken vonden ze deze verdachte, eveneens een 18-jarige Rijswijker, in een voortuin aan de Karekietsingel. Bij de woning aan de Goudplevierlaan bleek dat geprobeerd was het cilinderslot af te breken.

Beide verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De politie heeft de oplettende getuige dankzij wiens optreden de verdachten snel konden worden aangehouden, op het bureau in de bloemen gezet.

Verdachte situatie? Bel 112!

De overgrote meerderheid van alle aanhoudingen komt door tips van oplettende burgers. Ziet u iets verdachts, bel dan meteen 112. In dit filmpje ziet u hoe een tip met signalement, via de meldkamer, bij de agenten op straat komt en uiteindelijk leidt tot de aanhouding van woninginbrekers.