Den Haag – Gezocht – Poging straatroof Adriaan Goekooplaan Den Haag

Een 54-jarige mevrouw is dinsdag 22 maart rond 14.00 uur het slachtoffer geworden van een straatrover die haar meerdere keren tegen haar hoofd sloeg.

Omschrijving

Een man in een lichte halflange jas loopt langs het Catshuis en langs de Chinese ambassade aan de Adriaan Goekooplaan in Den Haag. Het slachtoffer loopt in de richting van de Johan de Wittlaan. In het voorbijgaan vraagt de man haar om een vuurtje, maar die heeft ze niet voor hem.
 

De vrouw wil verder lopen, maar dan slaat de man haar plotseling hard tegen haar hoofd en hij begint aan haar tas te trekken. De vrouw valt op de grond, begint te schreeuwen en beschermt haar hoofd met haar armen omdat hij maar blijft slaan. De man blijft ook aan haar tas trekken, maar het lukt uiteindelijk niet om de tas los te krijgen en dan gaat hij er vandoor. De vrouw blijft geschrokken achter, staat op en rent weg naar de Johan de Wittlaan. Waar de dader heen is gegaan, heeft ze niet meer kunnen zien.
 

Op de beelden is de man te zien wanneer hij langs het Catshuis loopt. En even later is hij dan gefilmd door een camera van de Chinese Ambassade aan de Adriaan Goekooplaan.
 

Vragen

Zaaknummer

2016083379

Datum delict

17th May, 2016

Plaats delict

Den Haag

Signalement

Status

gezocht