Den Haag – Gezocht – Inbraken bij supermarkten in Segbroek Den Haag

Binnen enkele dagen werd er bij twee supermarkten aan de Goudsbloemlaan en de Hazelaarstraat ingebroken. De inbrekers verdwenen met geld en sigaretten en zijn bij beide inbraken gefilmd door bewakingscamera’s.

Omschrijving

Op zondagochtend 29 januari ging om 05.30 uur het inbraakalarm af bij de supermarkt aan de Goudsbloemlaan. Politieagenten zagen dat de voordeur was opengebroken. De kassa was leeggehaald en de hele voorraad sigaretten en shag was gestolen. De inbraak is vastgelegd op bewakingsbeelden. HIerop is te zien dat de drie daders komen aanlopen vanuit de richting van de Lijsterbesstraat. Nadat de deur wordt opengebroken, rennen ze de winkel in, halen de kassa leeg en nemen ze de sigaretten mee. Daarna gaan de drie er vandoor. De verdachten zijn van bovenaf gefilmd en door de capuchons en petjes is maar een deel van hun gezichten te zien. Ze droegen wel opvallende kleding, ook qua kleur. Het lijkt er op dat de broek in de sokken werd gedragen.

Een aantal dagen later, in de nacht van zondag 5 op maandag 6 februari ging rond 02.30 uur het inbraakalarm af van een supermarkt aan de Hazelaarstraat. De voordeur was geforceerd, er miste een hoeveelheid contant geld en vrijwel alle sigaretten waren gestolen. Ook deze inbraak werd vastgelegd op camerabeelden waarop een aantal mannen te zien zijn als zij bij de voordeur staan te rommelen. Als de deur daarna opengaat, lopen drie mannen naar binnen. Een van hen draagt een bivakmuts. Van een ander is een gedeelte van de rechterkant van zijn gezicht te zien. De derde verdachte is goed in beeld. Ze laden een grote bigshopper tas vol met sigaretten en gaan er dan weer vandoor.

 

Vragen

Beide supermarkten liggen op nog geen 500 meter van elkaar vandaan en de twee inbraken waren binnen acht dagen na elkaar. In beide gevallen was de werkwijze hetzelfde en waren er drie verdachten in beeld. De recherche onderzoekt het verband tussen de inbraken en hoort graag van u als u de verdachten herkent, of als u meer informatie heeft over deze inbraken. U kunt contact met hen opnemen via 0900-8844. Bel Meld Misdaad Anoniem als u liever anoniem uw informatie deelt. 

Zaaknummer

2017027762

Datum delict

28th January, 2017

Plaats delict

Den Haag

Signalement

Status

gezocht