Den Haag – 157 voertuigen gecontroleerd bij verkeerscontrole

Politieagenten controleerden donderdag 28 september op de Erasmusweg 157 bestuurders van voertuigen. Tijdens de actie werden er 25 boetes uitgeschreven.

Agenten voerden de controle uit om de verkeersveiligheid te verhogen. Middels een ANPR-voertuig (Automatic NumberPlate Recognition) werden er 5556 voertuigen gescand. Een ANPR scant met camera’s kentekens van voorbijrijdende voertuigen. De gelezen kentekens worden vergeleken met een referentiebestand in een computersysteem. Een referentiebestand is een lijst met kentekens die op naam staan van personen die worden gezocht, boetes open hebben staan of om andere redenen bij de politie bekend zijn. Uit de scans kwamen 423 hits. Zodra een plek vrij was op de controleplaats werd er een gescand voertuig door één van de motorrijders naar de controleplaats begeleid. Op de controleplaats werd de bestuurder geïnformeerd waarvoor hij gesignaleerd stond en werd dit direct met de betrokkene afgehandeld. Dit liep uiteen van het innen van een boetes, invorderen van het rijbewijs tot het buitengebruik stellen van het voertuig.

EDWARD

Jaarlijks zijn er meerdere verkeersdoden te betreuren en de politie-eenheid Den Haag vroeg hier vorige week aandacht voor met het project EDWARD. Tijdens de actie was mascotte EDWARD aanwezig. Edward staat voor European Day Without A Road Death. In het verkeer laten bestuurders zich te veel afleiden waardoor ongelukken ontstaan. Ook rijden ze te hard of dragen ze geen gordel. Belangrijk is om je niet te laten afleiden. Tijdens de donkere dagen zien we het aantal inbraken toenemen. We proberen dit een halt toe te roepen door bewoners preventie-adviezen te geven en onze informatiepositie te versterken. Deze controle gaf ons dus ook een beeld van wie er door het gebied heen rijden.

In oktober start de politie met het donkere dagen offensief waarbij inwoners in de regio tips krijgen om woninginbraken te voorkomen.