Den Bosch – Gezocht – Gewonde vrouw aangetroffen in Het Bossche Broek

De politie zoekt getuigen van een incident aan de Donkerhooiweg op zondagmorgen 14 mei waarbij een 51-jarige vrouw uit ’s-Hertogenbosch gewond raakte.

Omschrijving

Bij de politie kwam zondagmorgen rond 7.45 uur een melding binnen van een wandelaar in natuurgebied de Bossche Broek dat hij in een weiland aan de Donkerhooiweg een gewonde vrouw had aangetroffen. De politie ging daarop direct ter plaatse. De vrouw bleek inderdaad gewond en hoewel nog veel onduidelijk was over de toedracht is direct een onderzoek opgestart. Daarbij zijn onder meer een speurhond en de politiehelikopter ingezet. De technische recherche deed sporenonderzoek.
Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht om behandeld te worden aan haar verwondingen. De politie gaat er inmiddels vanuit dat zij slachtoffer is geworden van een misdrijf. Verdere details worden in het belang van het onderzoek niet vrij gegeven.

Getuigen
De politie is dringend op zoek naar mogelijke getuigen. Hoewel de eerste melding rond 7.45 uur binnen kwam, kan niet worden uitgesloten dat de vrouw al langer in het weiland lag. De politie is op zoek naar getuigen die in de nacht van zaterdag 13 mei op zondag 14 mei een vrouw hebben gezien in het Bossche Broek, in de omgeving van de Donkerhooiweg. Alleen of in het gezelschap van anderen.

Het is niet duidelijk hoe het slachtoffer naar het Bossche Broek is gekomen. Dat kan te voet zijn geweest of met ander vervoer. De politie is ook benieuwd of er mensen zijn die in de nacht van zaterdag op zondag op dit gebied iets hebben gezien dat hen opviel.

Iedereen die iets heeft gezien of mogelijk iets weet dat hier mee te maken heeft, kan contact met ons opnemen via: 0900-8844 of anoniem: 0800-7000. U kunt informatie ook met ons delen via het tipformulier onder dit bericht.

 

 

Vragen

Het Bossche Broek 
Het natuurgebied Het Bossche Broek is op dit moment erg geliefd bij vogelliefhebbers in verband met het broedseizoen. Ook worden er in mei (Mariamaand) veel wandelingen gemaakt door dit natuurgebied. De politie wil graag met iedereen in contact komen die informatie heeft over deze zaak. Bent u te voet of te fiets in het Bossche Broek geweest in de nacht van zaterdagavond vanaf 00.00 uur tot zondagochtend omstreeks 8.00 uur? Heeft u iets opvallends gezien? Alle informatie is welkom bij het team. Op dinsdagavond 16 mei 2017 zal er in Opsporing Verzocht aandacht worden besteedt aan deze zaak.

Update

De politie heeft inmiddels een Team Grootschalige Opsporing  (TGO) opgestart in de zaak van de 51-jarige gewonde vrouw die op zondagochtend 14 mei werd aangetroffen aan de Donkerhooiweg. Er wordt met 20 rechercheurs aan de zaak gewerkt.
Er worden camerabeelden opgevraagd in de omgeving van het Bossche Broek en er is een buurtonderzoek verricht bij de woning van de vrouw. Het slachtoffer verblijft nog in het ziekenhuis.

 

Zaaknummer

2017099670

Datum delict

13th May, 2017

Plaats delict

Den Bosch

Signalement

Status

gezocht