Delft – Gezocht – Vermissing Mona Baartmans uit Delft

De 79-jarige Mona Baartmans uit Delft verliet op zondagmiddag 23 september om 16.30 uur verpleeghuis Houtwijk aan de Architect Duikerstraat in Den Haag. Zij bezocht daar haar man. Op camerabeelden van het verpleeghuis is zij te zien. Ze is vertrokken met iemand die in een zwarte Renault Megane rijdt. Deze auto is vervolgens naar Delft gereden en is gefilmd op het Oosteinde. Mevrouw Baartmans zou daar zijn afgezet, vlakbij de kruising met de Broerhuisstraat, om vervolgens naar haar woning te gaan aan de Maria van Reigersberchstraat.
Het onderzoeksteam is nu op zoek naar zes hele belangrijke getuigen.

Omschrijving

De zwarte Megane is om 17.06 uur op het Oosteinde gefilmd. De politie komt graag in contact met mensen die rond dit tijdstip op het Oosteinde zijn geweest. Een aantal van hen staat op camerabeelden, zij zijn vanwege privacyredenen onherkenbaar in beeld. Op de camerabeelden is een oranje Fiat Punto te zien die op die bewuste middag achter de Renault Megane op het Oosteinde heeft gereden. Er zitten vermoedelijk twee personen in de auto en de bijrijder is een vrouw. Ook zijn er twee personen op een fiets te zien, die even later langsrijden. Net voor het passeren van de Renault Megane liepen er twee dames in beeld met een rood/oranje paraplu. Uit het onderzoek is gebleken dat er nog meer auto’s, fietsers en voetgangers op het Oosteinde waren op het moment dat de Renault Megane daar reed.  Voor het onderzoek is het heel belangrijk als deze mensen contact opnemen met de recherche. 

In deze zaak is inmiddels een 60-jarige man uit Oud-Beijerland aangehouden als verdachte van betrokkenheid bij haar vermissing. Hij zit in volledige beperkingen en mag uitsluitend contact hebben met zijn advocaat.

Vragen

Tips? Bel de politie.

Was u op het Oosteinde in Delft op zondagmiddag 23 september rond 17.05 uur? Of heeft u andere informatie over deze zaak? De recherche komt graag met u in contact via de tiplijn 0800-6070. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Uw tip doorgeven bij de Whatsapp tiplijn kan via 06-17214856.

Zaaknummer

2018259981

Datum delict

22nd September, 2018

Plaats delict

Delft

Signalement

Status

gezocht