Controle

Eindhoven, Maastricht, Hengelo, Schiphol – Afgelopen woensdag 9 oktober heeft de politie op diverse plaatsen in het land controles uitgevoerd in internationale treinen en op diverse stations. De actie was in Europees verband, 24Blue genaamd, en duurde tot 7 uur donderdagochtend. Ongeveer 80 politiemensen voerden de controles uit. De controles waren gericht op mensensmokkel/handel, drugssmokkel, […]

Eindhoven, Maastricht, Hengelo, Schiphol – Afgelopen woensdag 9 oktober heeft de politie op diverse plaatsen in het land controles uitgevoerd in internationale treinen en op diverse stations. De actie was in Europees verband, 24Blue genaamd, en duurde tot 7 uur donderdagochtend. Ongeveer 80 politiemensen voerden de controles uit. De controles waren gericht op mensensmokkel/handel, drugssmokkel, geweld, agressie en overlast.

Samen met de Douane en de Koninklijke Marechaussee is op Eindhoven Airport, het station van Eindhoven en de route tussen het station en het vliegveld, gecontroleerd op mensensmokkel/handel. 26 personen, grotendeels Bulgaren en Roemenen, zijn staande gehouden en gecontroleerd. Hieruit zijn 7 vervolgonderzoeken voortgekomen, waarover maandag aanstaande nader door het Openbaar Ministerie wordt beslist.

Op het station van Maastricht is met behulp van een drugshond gecontroleerd op smokkel van drugs. Er zijn 8 mensen aangehouden voor de smokkel van wiet, hash, heroine of cocaine, met name in de trein naar Visé in België. In de internationale treinen tussen Schiphol en Amsterdam is een drugshond ingezet. Bij een man is 500 gram heroine aangetroffen. Hij is gearresteerd. Ook is er gecontroleerd op vervalste Britse paspoorten, die zijn echter niet aangetroffen. Britse politieagenten participeerden in deze controle. Op station Hengelo is een Stop & Go-actie tegen zwartrijden geweest. 500 in- en uitstappende reizigers werden gecontroleerd op een geldig vervoersbewijs. Vier mensen kregen een boete omdat zij geen identiteitsbewijs konden tonen, 1 reiziger had nog ene boete van 169 euro open staan. Personeel van NS en Syntus deelde 35 boetes uit wegens zwartrijden.