Controle politie en belastingdienst

Leeuwarden – Donderdag hielden politie en belastingdienst verkeerscontroles op de Groningerstraatweg en de Helicomweg. Een controleauto met automatische nummerplaat registratie (ANPR) selecteerde de te controleren auto’s. Motorrijders van de politie haalden de door de ANPR-auto geselecteerde auto’s van de weg en begeleidden die naar een controleplaats. Daar werden de auto en bestuurder gecontroleerd. In totaal […]

Leeuwarden – Donderdag hielden politie en belastingdienst verkeerscontroles op de Groningerstraatweg en de Helicomweg. Een controleauto met automatische nummerplaat registratie (ANPR) selecteerde de te controleren auto’s.

Motorrijders van de politie haalden de door de ANPR-auto geselecteerde auto’s van de weg en begeleidden die naar een controleplaats. Daar werden de auto en bestuurder gecontroleerd. In totaal scande de ANPR-auto 5125 passerende voertuigen. Dit gaf 55 ‘hits’; 43 voor de belastingdienst en 12 voor de politie.

De belastingdienst nam 17 voertuigen in beslag. Ruim € 5000,- aan openstaande belastingschuld bij verschillende personen is ter plaatse voldaan.

Drie keer is proces-verbaal opgemaakt voor misbruik van een handelaarskenteken en één keer voor de inrichting van een auto die niet hoorde bij het gevoerde grijze kenteken.

De politie bekeurde;