Controle op het water

Lemmer e.o. – De politie heeft vrijdagmiddag samen met de provincie toezicht op het water uitgevoerd. Er is onder anderen gecontroleerd op het Tjeukemeer en de Groote Brekken. Op de Langweerderwielen is een schipper van een snelle motorboot bekeurd voor te snel varen. Ook had hij zijn papieren niet bij zich. Hiervoor heeft hij een […]

Lemmer e.o. – De politie heeft vrijdagmiddag samen met de provincie toezicht op het water uitgevoerd. Er is onder anderen gecontroleerd op het Tjeukemeer en de Groote Brekken.

Op de Langweerderwielen is een schipper van een snelle motorboot bekeurd voor te snel varen. Ook had hij zijn papieren niet bij zich. Hiervoor heeft hij een waarschuwing gekregen. Enkele motorboten zijn getest op snelle motorboot, maar zij bleven allemaal onder de maximum snelheid van 20 km/uur. Daarnaast zijn zes vissers gecontroleerd. Zij hadden allemaal de papieren in orde.

Met het mooie weer in het vooruitzicht kunt u meer controles op het water verwachten. Tijdens de seizoensdrukte op het water, is het noodzakelijk dat iedereen rekening met elkaar houdt. Net zoals in het verkeer op de weg, gelden er ook verkeersregels op het water. Kijk voor de belangrijkste regels op politie.nl.