Controle op ambulante handel

Bunschoten – Verschillende opsporingsdiensten hebben donderdagmorgen 5 september een controle gehouden op de ambulante handel. Tussen 04.30 uur en 09.00 uur werden op de controleplaats op de Kronkel een groot aantal (vracht) auto’s gecontroleerd op de belading, technische gebreken en bescheiden. 34 Combinaties werden gewogen waarvan vijf te zwaar bleken te zijn. In één geval […]

Bunschoten – Verschillende opsporingsdiensten hebben donderdagmorgen 5 september een controle gehouden op de ambulante handel.

Tussen 04.30 uur en 09.00 uur werden op de controleplaats op de Kronkel een groot aantal (vracht) auto’s gecontroleerd op de belading, technische gebreken en bescheiden. 34 Combinaties werden gewogen waarvan vijf te zwaar bleken te zijn. In één geval bleek er zelfs sprake te zijn van een overbelading van 40 %. 

Bij de controle op de techniek werden 22 bekeuringen geschreven voor defecte- of onjuiste verlichting, ontbreken van markeringsbord en/of kentekenplaat en gladde banden. Tijdens de controle werden door middel van automatische kentekencontrole 1975 passerende auto’s gescand. Dit leidde tot 27 treffers op openstaande boetes of belastingschuld. Op zeven auto’s met een waarde van 42.000 euro werd direct beslag gelegd door de belastingdienst. Ook bleek dat bij 13 auto’s met een buitenlands kenteken geen BPM was afgedragen. Deze auto’s zijn nu aangemeld en kunnen nog een vordering tegemoet zien. 

Tijdens de controle werd ook toezicht gehouden op de naleving van gedragsregels. Dit leidde tot zeven bekeuringen voor overschrijding van de toegestane maximumsnelheid, onnodig links rijden, niet dragen van de autogordel, overtreding inhaalverbod en niet dragen van een helm.