Chaam – Hennepkwekerij in schuur

In een schuur achter een woning aan de Bredaseweg is vanmorgen tijdens een integrale actie met medewerkers van de ABG gemeenten na een anonieme tip een hennepkwekerij aangetroffen. Een 36-jarige vrouw werd als verdachte aangehouden.

De opsporingsambtenaren van de politie en gemeente  stelden samen met een medewerker van het Elektriciteitsbedrijf een onderzoek in bij een woning aan de Bredaseweg, naar aanleiding van een anonieme tip bij Meld Misdaad Anoniem  (0800-7000). In de meterkast werd een meting uitgevoerd waarbij duidelijk werd dat er sprake was van een voortdurend stroomgebruik, terwijl de bron aanvankelijk niet duidelijk was. Tijdens verder onderzoek werd een zoemend geluid vanuit de schuur waargenomen. Daar werd in een tent een in werking zijnde hennepkwekerij met 90 planten aangetroffen. De plantage is geruimd. 

Prioriteit

Politie, openbaar ministerie en gemeenten geven veel prioriteit aan de aanpak van hennep. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven:

-via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden,

-via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006),

anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M,