Buurtpreventie in actie in twee Oosterhoutse wijken

Oosterhout – In de Schildersbuurt en Kruidenbuurt is dinsdag 19 november 2014 tussen 19.30 en 22.00 uur een grote Buurtpreventieactie met 26 vrijwilligers gehouden, gericht op het tegengaan van inbraken. Aan de actie werkten naast de twee Buurtpreventieteams ook vijf medewerkers van Handhaving van de gemeente, twee wijkagenten en twee bikers van de politie mee. […]

Oosterhout – In de Schildersbuurt en Kruidenbuurt is dinsdag 19 november 2014 tussen 19.30 en 22.00 uur een grote Buurtpreventieactie met 26 vrijwilligers gehouden, gericht op het tegengaan van inbraken. Aan de actie werkten naast de twee Buurtpreventieteams ook vijf medewerkers van Handhaving van de gemeente, twee wijkagenten en twee bikers van de politie mee. De actie had als speerpunten de bereikbaarheid van de woningen voor inbrekers, de verlichting en de inbraakgevoeligheid.

Resultaten

De resultaten uit De Schildersbuurt:

1 openstaand raam terwijl de bewoners niet thuis waren 1 openstaande deur 10 niet afgesloten schuren 11 niet afgesloten garages 17 niet afgesloten poorten 71 keer  slechte buitenverlichting 3 keer zichtbare reclame in brievenbus 11 keer duidelijk niet aanwezige bewoners 36 niet afgesloten auto’s

De resultaten uit de Kruidenbuurt:

12 openstaand ramen terwijl de bewoners niet thuis waren 2 niet afgesloten garages 29 niet afgesloten poorten 4 fietsen op de oprit (wel afgesloten)

Door de bikers werd een groep jeugd gecontroleerd. De jongeren hadden een hoeveelheid softdrugs (weed) bij zich. Dit is door de bikers afgenomen.

Geslaagde actie

 

De organisatie spreekt van een geslaagde actie. In vergelijking met eerdere acties is er sprake van meer oplettendheid bij de bewoners, toch blijft waakzaamheid noodzakelijk en zal ook in de toekomst nog vaker in deze samenstelling een preventie actie gehouden worden.