Buurtbewoner rijdt inbrekers ‘klem’

Reeuwijk – Politieagenten hielden woensdag 5 juni om 10.30 uur een 20-jarige man aan op verdenking van inbraak in een woning aan de Treebord. De aanhouding was mede het gevolg van zeer alert reagerende buurtbewoner die in haar eigen auto achter de inbrekers aanging. Twee inbrekers werden door getuigen overlopen en die zagen dat beide […]

Reeuwijk – Politieagenten hielden woensdag 5 juni om 10.30 uur een 20-jarige man aan op verdenking van inbraak in een woning aan de Treebord. De aanhouding was mede het gevolg van zeer alert reagerende buurtbewoner die in haar eigen auto achter de inbrekers aanging.

Twee inbrekers werden door getuigen overlopen en die zagen dat beide mannen er in een auto vandoor gingen. Een van de getuigen aarzelde geen moment en zette met haar eigen auto de achtervolging in en wist de twee inbrekers ‘klem te rijden.’  Het duo reed de doodlopende Pijlkruidlaan en kon aan het einde van die straat niet meer verder rijden. De mannen verlieten vervolgens lopend de auto. De inmiddels gewaarschuwde politie wist in de directe omgeving één van de verdachten aan te houden. Het gaat om een 20-jarige man zonder vaste woon- en of verblijfplaats. Onderweg had de man diverse sieraden weggegooid die door de getuigen werden teruggevonden.  De tweede verdachte wist te ontkomen.

Verdachte situatie, bel de politie

De politie vraagt bewoners bij verdachte situaties de politie te bellen. Als er bijvoorbeeld een onbekend persoon grote interesse heeft in geparkeerde auto’s of zich verdacht ophoudt in brandgangen bij woningen en steegjes, dan kunnen bewoners bellen naar 112. Het noteren van het signalement en eventueel een kenteken kan de politie verder helpen in het onderzoek.