Bunschoten-Spakenburg – Gezocht – Woning beschoten

Een bromfietser met een vuurwapen schiet kogels door het raam van een woning aan de Dopperstraat in Bunschoten-Spakenburg. De politie zoekt getuigen en de nog onbekende verdachte of verdachten. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd!

Omschrijving

Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaken uit de aflevering van RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld van 10 oktober 2018.

Schoten

Twee van de vier bewoners van het huis aan de Dopperstraat zitten op woensdag 3 oktober 2018 rond 04.40 uur in de woonkamer. Opeens horen ze dat een bromfiets komt aanrijden, dan volgen een paar harde knallen, kogels vliegen door de ruit en dan horen ze de brommer weer wegrijden. Na de knallen gaan ze meteen op de grond liggen. Eén van hen raakt lichtgewond door rondvliegende glassplinters.

Uit huis geplaatst

De bewoners zijn inmiddels met het oog op hun eigen veiligheid en de veiligheid van de omwonenden uit huis geplaatst. De politie is druk bezig met het onderzoek naar de beschieting.

Kogelgaten

Na de beschieting zitten in de ruit van de woning drie kogelgaten. Het is een wonder dat slechts één van de bewoners lichtgewond is geraakt. Dit had makkelijk ook dodelijk af kunnen lopen.

Brommer

Vlak na de schoten horen de twee bewoners die in de woonkamer zitten een brommer wegscheuren, met daarop waarschijnlijk de dader of daders. Ze menen op basis van het geluid dat het gaat om een Gilera Citta. Ze hoorden de brommer nog een hele tijd. Daardoor weet de politie dat die wegreed richting de Bachlaan en het gemeentehuis.

Vragen

  • Heeft u in de dagen voorafgaand aan de beschieting op 3 oktober of vlak voor de beschieting, rond 04.40 uur, iets verdachts gezien dat er misschien iets mee te maken heeft?
  • Heeft u de brommer zien wegrijden?
  • Weet u misschien wie de verdachten zijn?

Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

Zaaknummer

2018284434

Datum delict

2nd October, 2018

Plaats delict

Bunschoten-Spakenburg

Signalement

Status

gezocht